Una artista de Montagut i Oix s’afegeix a la iniciativa de ‘Pinta i repinta’ de Reskate Studio i Roc Blackblock, per a la llibertat d’expressió

La pista poliesportiva de Montagut i Oix està plegada de murals, però des d’aquest diumenge n’hi llueix un de nou. Arran els fets succeïts amb Pablo Hassel i la iniciativa Pinta i Repinta, de Reskate Studio i l’artista Roc Blackblock, una altra artista, la garrotxina Ruth Aisa, ha participat d’aquesta acció.

 


 

Ruth Aisa, artista i autora del mural: M’agradava la idea de pintar el mural al meu poble. Intento representar tot aquest moment de tensió que hi ah a la societat, tot aquest descontent que hi ha amb els poders de l’Estat. Actualment ja no només els poders polítics sinó també els poders jurídics, que estan empresonant gent per les seves idees. El lila significa l’empoderament de la dona, i la cara de desafiament d’aquesta noia jove reivindica el desacord amb els poders de l’Estat.

Aquesta professora d’art, amb l’ajuda del seu fill, van decidir projectar una noia jove amb cara desafiant envers els poders de l’estat, amb una frase al costat, reclamant llibertat d’expressió.

A banda de les manifestacions, aquests dies s’estan veient, arreu del territori, accions de protesta de tot tipus, també des de l’art, amb l’objectiu de denunciar uns fets i reclamar el dret d’expressar-se lliurement.

 

Ruth Aisa, artista i autora del mural: Poden intentar tancar-nos la boca, però al final, jo potser no soc persona d’anar a la capçalera d’una manifestació, però m’expresso millor artísticament, i aquesta és una altra possibilitat de reclamar llibertat d’exprerssió.

I és que com diu l’eslògan de la convocatòria, podran tapar un mural, però se’n pintaran 100 més.

x