Les cases de colònies esperen tornar a l’activitat abans de Setmana Santa

El confinament comarcal i la prohibició de pernoctar en les sortides escolars han afectat de ple les cases de colònies. El lleure educatiu inicia la represa aquesta setmana, amb la tornada a l’activitat de caus i esplais amb els nens i nenes de fins a 12 anys. Després d’un any nefast, aquest escenari permet cert optimisme al sector de les cases de colònies, que està molt pendent de la propera flexibilització de les restriccions.

Werner Estellé, President Associació Catalana Cases de Colònies: Hem estat tancats de facto des de ja fa un any i sense perspectives d’obrir fins ara. Sembla ser, per les notícies i la feina que estem fent, que amb el nou paquet de mesures que s’aplicaria a partir de finals de setmana, la pernoctació ja no està limitada.

Els establiments garrotxins estan preparats per quan això passi, i confien que les bones perspectives que tenen per Setmana Santa es compleixin.

En aquests moments la previsió de les cases de colònies de la Garrotxa és d’un 100% d’ocupació per Setmana Santa, que només es confirmarà si la normativa de la Generalitat torna a permetre la pernoctació en activitats escolars i de lleure.

Werner Estellé, President Associació Catalana Cases de Colònies: Hem après que hem d’anar al dia a dia, ara ens deixaran pernoctar, doncs continuem i reactivem l’activitat. El nostre escenari ideal, i creiem que possible, es tornar a l’activitat de colònies i esplais abans de Setmana Santa.

El President de l’Associació Catalana de Cases de Colònies creu que, quan es reobri, el Departament de Salut i el d’Educació els han d’ajudar a transmetre a escoles i famílies que aquest tipus d’activitat són possibles i segures.

Werner Estellé, President Associació Catalana Cases de Colònies: Els grups escolars, tal i com es mouen en la fase lectiva, aquí en els nostres protocols es mantenen, per tant som igual o més segurs que les escoles.

A l’estiu les colònies, casals i grups familiars van permetre als establiments treballar a un 50% de l’activitat habitual. El sector assegura que ha rebut compensacions, però no prou efectives per recuperar les pèrdues que han patit.

 

x