Olot Cultura torna a viure una nova setmana d’Universos creatius amb El Conde de Torrefiel

Aquesta setmana arriba un nou univers creatiu a Olot Cultura. En aquest cas, es tracta de la companyia El Conde de Torrefiel, una companyia catalana fundada l’any 2010. Els seus treballs escènics es caracteritzen per posades en escena en les quals convergeixen coreografia, text i imatges plàstiques per crear narracions inusuals i fragmentades on les tensions entre allò individual i allò col·lectiu que caracteritzen la societat europea en el segle XXI afloren i es materialitzen en escena de manera sorprenent.


A la capital garrotxina, la companyia fa parada fins la setmana que ve i avui i demà, es podrà veure el primer espectacle.

‘Se respira en el jardín como en un bosque’, els espectadors entre d’un a un dins el teatre. S’han de posar uns auriculars a través dels qual reben les instruccions que els guien en aquesta experiència. L’espectador és part activa d’un espectacle emocionant: hi haurà moments de mirar en silenci i d’altres per a una coreografia de moviments.

Tanya Beyeler, El conde de Torrefiel: “Amb totes les limitacions que tenim i la reconfiguració que hem tingut que fer, poder tornar a fer espectacles de manera presencial és un fet excepcional”

Dissabte i diumenge serà el torn infantil amb l’espectacle ‘Els protagonistas’, on nens i nenes d’entre 6 i 12 anys i només acompanyats per un sol adult, entren en petits grups per fer un recorregut sensorial per diferents mons en els quals faran d’exploradors.

Tanya Beyeler, El conde de Torrefiel: “Hem fet una peça on no t’asseus en una butaca i veus la peça frontalment, sinó que entres dins el teatre i vius la obra des de dins”.

Durant aquest període també farà una sessió oberta a programadors catalans d’arts escèniques.