Olot Televisió guanya el Premi Carles Rahola al millor treball de tv amb el reportatge ‘El despertar’, d’Albert Brosa

Aquest és el moment que el jurat dels premis fa públic el guanyador del premi al millor programa de televisió dels Premis Carles Rahola 2021. El periodista i director d’Olot Televisió, Albert Brosa, l’ha guanyat pel reportatge ‘El despertar’. Un document de més d’una hora i mitja de durada que recull el confinament que va viure la població durant la primera onada de la pandèmia. El jurat l’ha considerat guanyador pel tractament acurat i la visió múltiple del que ha estat la nostra quotidianitat durant el darrer any.

Albert Brosa, autor del reportatge ‘El despertar’ i director d’Olot TV: La televisió és molt exigent. Us puc assegurar que aquest any que estem vivint ens obliga a treballar com mai hauríem imaginat. La pandèmia ens va obligar a posar mitja plantilla a casa però no ens vam negar de fer una programació diària per explicar què passava en aquells dies. ‘El despertar’ vol ser un premi per a totes les persones que viuen a comarques, que ho viuen, que coneixen el territori, que ho saben explicar i que ho estan patint i lluitant. A ells va dedicat aquest premi, ja que aquí el protagonista no era el periodista sinó els entrevistats.

I és que el reportatge va donar veu a més de vint persones de la societat garrotxina, d’àmbits molt diversos. Des de sanitaris, residències de gent gran, cossos de seguretat, mestres i professors però també la visió des d’un punt de vista sociològic i psicològic, econòmic o de l’administració.

‘El despertar’ també destaca per la seva imatge i és que bona part del rodatge es va fer amb dron, per poder captar l’impacte dels carrers i places deserts.

Durant el seu parlament el director d’Olot Televisió també ha posat de relleu la importància del periodisme en la nostra societat i ha posat en valor el treball del personal de la cadena en aquest moments.

Albert Brosa, autor del reportatge ‘El despertar’ i director d’Olot TV: Vull aprofitar aquest moment per enviar una forta abraçada a les 15 persones que formen Olot Televisió. He tingut la sort de formar-ne part des del primer dia i n’estic molt orgullós. Persones joves, que treballem per vocació i per professió.

Els Premis Carles Rahola 2021 han tingut accent garrotxí. A més d’Olot Televisió també ha estat premiat Pau Masó, de Ràdio Olot, pel treball ‘2020: l’any en què trontolla tot’, un resum de l’any passat que ha estat mereixedor del premi al millor treball informatiu o divulgatiu de ràdio.