La complexitat de la logística de la vacuna contra el coronavirus s’accentua quan els equips mèdics han de vacunar la gent depenent a domicili

A Olot Televisió vam poder acompanyar ahir, de ben a prop, a un equip de vacunació que està portant el vaccí contra la Covid- 19 a domicili. Ho fan per immunitzar les persones grans, dependents que viuen a casa seva i tenen dificultat per desplaçar-se. La logística en aquests casos, augmenta la dificultat que ja de per sí es troben els sanitaris amb l’administració de la vacuna.

La Georgina i les seves companyes dediquen el matí a anar casa per casa, allà on hi viuen persones dependents que tenen mobilitat limitada, per administrar-los la vacuna. La logística ja és complicada de per sí amb el vaccí de la Covid-19, però si, a més, l’han de traslladar elles mateixes, les complicacions es multipliquen.

Primer de tot han d’elaborar un llistat de totes les persones, ho sol·licitin o no, que són grans i dependents, a més de tenir problemes per acostar-se al Casal Marià. Un cop tenen aquesta llista depenen de les dosis diàries que tinguin disponibles, i s’han d’organitzar, normalment, per zones, en aquest cas, de la ciutat d’Olot.

Cada vegada que obren un vial, com veiem en imatges, han de dividir-lo en sis dosis, no poden passar més de dues hores i no es pot transportar aquest vial obert amb el cotxe. Per tant, s’han d’organitzar per carrers.

L’Enriqueta té 93 anys. No li fa gaire gràcia posar-se la vacuna, però ho fa per responsabilitat.

Enriqueta Cullell: Me la poso però a la meva edat ja no crec que faci tanta falta. En tot cas, millor posar-la que no pas no posar-la.

L’equip espera un quart d’hora després de posar la vacuna per precaució davant d’alguns efectes secundaris que podrien sorgir. Després agafen els trastos i cap a una altra casa. A l’Aurora l’han trucat avui mateix. Amb 75 anys i molta dificultat per moure’s, veu la llum al final del túnel per poder, com a mínim, veure la seva família.

Aurora Cobos: Ara podré veure la meva néta i anar a l’Hospital i fer més coses.- Em va convèncer la família i m’han trucat avui mateix i he dit que sí.

Logístiques i problemes a banda, cada punxada és un pas més cap a la immunització. El professional sanitari ho sap, n’agafa les regnes i tira endavant amb tot el que sigui necessari.