La Vall d’en Bas s’adhereix a l’Associació de Municipis per a l’Energia Pública, que ja és una realitat

Aquesta mateixa setmana, s’ha constituït l’Associació de Municipis per l’Energia Pública ja és una realitat, en la que s’hi ha adherit 74 municipis catalans. Entre ells, hi ha La Vall d’en Bas, l’únic municipi garrotxí que s’hi ha adherit.

Es tracta d’una associació que neix amb l’objectiu d’impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, així com també assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.

Lluís Amat, alcalde de La Vall d’en Bas: Nosaltres com a municipi ja fa temps que hi treballem, amb molts àmbits. La transició energètica és primordial i hem d’anar cap a un sistema energètic democràtic i sostenible i amb una transversalitat territorial i que entre tots ens puguem ajudar per arribar tota la gent més vulnerable, ser justos amb tot el tema energètic…

Els municipis aposten perquè, en contraposició al model actual, la transició ens porti a un escenari on quedi garantit, per exemple, el dret social a l’accés a l’energia, on no hi hagi pobresa energètica, on la ciutadania i les empreses puguin, lliurement, generar la seva pròpia energia verda i compartir-la amb els seus veïns.

INSERT Lluís Amat, alcalde de La Vall d’en Bas: El que volem és el que volem tots, que no hi hagi un monopoli d’una sola companyia i que sigui tot molt més democràtic i encaminar-nos cap a la sostenibilitat.

En total aquests municipis, entre els quals hi ha també Barcelona, Terrassa, Girona o Tarragona, i representen més de tres milions de catalans i es compta amb un pressupost de 81.000 euros anuals.