Olot homenatja Francesc Serrat i Pujolar, quan es compleixen 75 anys del seu afusellament

Aquest 2021 s’haurien complert 100 anys del naixement de Francesc Serrat Pujolar, l’últim maqui olotí. I aquest mateix dijous es complien 75 anys del seu afusellament. L’Amical Antics Guerrillers i el PEHOC van organitzar aquest dijous un acte a Olot, en memòria d’en Cisquet, en el marc de l’any Cisquet.

Miquel Àngel Fumanal, president PEHOC: El que cal és recuperar,i recordar la marmòria d¡aquestes persones que no van perdre mai l’esperit de lluita i que van ser capaços, arriscant la seva vida, com en Cisquet, i amb tràgics finals, ja que en el seu cas va morir afusellat al Camp de la Bota de Barcelona.

Raül Valls, president Amical Antics Guerrillers: A part de ser una data rodona, com és el 75è aniversari i creiem que cal recordar en nom d’en Cisquet i dels milers de republicans que van ser executats de mil maneres diferents.

Una cinquantena de persones es van aplegar davant l’església de Sant Esteve. Un acte modest, amb parlaments, i amb imatges recreades d’aquells temps de guerra. Un homenatge a un guerriller, però en definitiva a una persona compromesa amb societat i amb uns ideals molt marcats.

Raül Valls, president Amical Antics Guerrillers: En Cisquet representa aquells valors de la República, de superació de millora, de les classes treballadores que veien una oportunitat d’accedir a la cultura, al coneixement etc. I ell representa el millor d’aquest país i el millor d’aquella època i aquells anys que cal recordar.

El d’aquest dijous no serà l’únic acte dedicat a en Cisquet aquest 2021, l’any que es culminarà amb el documental dedicat a aquesta figura tant important, i sovint més obligada del compte, per la societat olotina.