La Sala El Torín acull el segon concert de jazz de la temporada

La Sala El Torín es va impregnar aquest dissabte a la tarda de jazz. Un estil que va agradar i, molt, a les gairebé 120 persones que van assistir a l’actuació, i això que era el segon concert de jazz de la temporada. El convidat, ni més ni menys que el grup Jaume Vilaseca trio, que va actuar fa tres setmanes a Barcelona i estava molt satisfet de poder actuar a la capital garrotxina.

Jaume Vilaseca, Jaume Vilaseca trio: Estem tranquils, perquè hem fet la prova de so, la sala és fantàstica, sona tot bé. La gent és molt professional i estem molt contents i molt tranquils.

Jordi Serrat, programador de música de l’Ajuntament d’Olot: Funciona molt bé, tenim un públic molt fidel i unes propostes molt úniques. Estem molt contents de com funciona tot plegat. La proposta d’avui ens demostra com es pot adaptar qualsevol música i qualsevol estil en un llenguatge de jazz.

I efectivament així ho va demostrar la música que va sonar a la sala. Una interpretació que volia rendir homenatge a l’obra del grup de rock londinenc dels anys setanta, Génesis.

Jaume Vilaseca, Jaume Vilaseca trio: Nosaltres fem jazz. El que passa és que en comptes de fer jazz basat en estàndards o en composicions originals, agafem música dels anys setanta, del rock progressiu, en aquest cas, la música de Génesis. Fem uns arranjaments molt jazzístics. Hi ha molta música escrita, molta melodia i parts escrites, però també molta improvisació.

La mascareta, la distància de seguretat i la resta de mesures sanitàries van deixar clar que la cultura ben organitzada té cabuda en els temps que estem vivint.