L’Esbart Marboleny rep el premi Joan Amades per “difondre i defensar les danses d’aquí i d’arreu”

L’Associació Cultural Joan Amades (ACJA) ha atorgat aquest matí a Les Preses el Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2020 a la secció de dansa del Cercle de Cultura Popular i Tradicional Marboleny. Un reconeixament a la feina feta durant molts anys per reivindicar la dansa tradicional i desenvolupar projectes tan consolidats com el festival Ésdansa.

Gustau Molas, president de l’Associació Cultural Joan Amades: Evidentment, fa quaranta anys que està treballant en aquesta línia i sempre difonent, defensant, treballant i vetllant les nostres danses i les d’arreu. I difonent tot això arreu del món. No podíem fer altra cosa que donar el premi aquí a Les Preses.

L’acte també va comptar amb la presència de l’alcalde del municipi, Pere Vila, i la directora general de cultura popular de la Generalitat de Catalunya, Àngels Blasco.

Roger Casalprim, president de l’Esbart Marboleny: Estem contents de rebre aquest premi, perquè un any difícil ens ha ajudat a tirar endavant. Ens sentim valorats per la nostra tasca. Endavant, vull dir estem molt contents d’haver-lo rebut.

 

Àngels Blasco, directora general de cultura popular de la Generalitat de Catalunya: Quan arriba un reconeixement d’aquest tipus, el que fa és que arriba fins a l’última de les persones que en certa manera han tingut alguna vinculació amb l’entitat, l’han fet gran i s’ha fet aquesta gran família.

L’Esbart Marboleny va oferir diversos balls per concloure el lliurament del premi.

x