La Vall d’en Bas implantarà un servei de transport públic a demanda que connecti els seus nuclis entre sí i també amb Olot

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Estem treballant molt seriosament i tenim les converses molt avançades per tenir un transport públic a demanda per poder connectar tots els pobles de la vall entre ells i també amb Olot.


Així ho va anunciar ahir a l’alcalde Respon l’alcalde la Vall. Amat també va assegurar que es treballa, paral•lelament, per connectar el municipi amb l’estació de tren de Torelló.

Unes accions que s’estan fent treballant conjuntament amb el departament de Territori i Sostenibilitat i la Direcció de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: És una manera d’optimitzar els recursos que s’hi posin. A vegades veiem autobusos buits. Quan més gent sigui capaç d’utilitzar un transport públic, més útil serà.

Es tracta d’un transport a demanda, per tant, l’autobús no passaria de manera regular sinó segons les peticions i necessitats dels ciutadans.

D’aquesta manera, la Vall comptarà amb un transport públic, comparant-lo amb algun que ja estigui actiu a la comarca, com el que té Mieres, per connectar els seus nuclis entre sí, amb la capital de la Garrotxa o amb l’estació de tren, entre d’altres. Un pas més que l’Ajuntament vol fer a l’hora es potenciar l’ús del transport públic i reduir, poc a poc, els desplaçaments amb cotxe en la mesura del que es pugui.