L’Ajuntament de Les Preses posa a disposició dels veïns 47 pilons de llenya

Un total de 47 veïns han vingut a buscar aquest dissabte al matí els pilons de llenya que s’han recollit de la zona pròxima al mirador de Puig Rodó. L’Ajuntament de Les Preses ja va posar en marxa aquesta iniciativa l’any passat i, a causa de l’èxit que va tenir, enguany ha tornat a posar a disposició llenya de forma gratuïta. Els veïns del municipi valoren el servei de forma molt positiva.

Xevi Planagumà, veí de Les Preses: Està molt bé això que et puguin donar una mica de llenya, perquè a l’hivern fa molt de fred. A més, si és gratis és un servei bo que estan fent. Ha sigut el primer any. L’any passat ho vam demanar, però es veu que hi havia poca llenya i ens van dir que no. Aquest any ho hem tornat a intentar, ens han dit que sí i cap aquí a buscar llenya.

 

Estel Muntada, veïna de Les Preses: Jo crec que és una iniciativa. Vam rebre una carta, igual que l’any passat. És la segona vegada que l’ajuntament proposa als veïns i veïnes si volem la llenya. Crec que està molt bé, primer, que netegem els boscos i segon, que podem aprofitar tota aquesta llenya que treuen els domicilis particulars.

L’objectiu d’aquests treballs a la muntanya de Xenacs és la millora de l’entorn forestal de l’àrea recreativa, disminuint la quantitat de sotabosc present i reduint la competència entre els arbres millorant així l’estructura general del bosc. Els treballs de millora s’han subvencionat amb les ajudes de la convocatòria de Gestió Forestal Sostenible del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Els criteris principals que s’han seguit per donar la llenya ha estat per a les famílies amb més necessitat i també per a la gent gran. En aquesta ocasió, s’han posat una cinquantena de socs a cada piló.

x