Olot Pedala, el procés participatiu per fomentar una mobilitat sostenible a la ciutat

Aquest dilluns a la tarda es va presentar, de manera telemàtica l’Olot Pedala, el procés participatiu per a una mobilitat sostenible que ha de culminar, en una primera fase, amb el Pla de foment de mobilitat amb bicicleta i vehicles de mobilitat personal.

Aquest procés participatiu, té com a objectiu una estratègia a nou anys vista per potenciar la mobilitat sostenible i afavorir l’ús de la bicicleta i d’altres vehicles de mobilitat personal com els patins o els patinets. Aquest pla suposarà un important pas endavant per convertir Olot en una ciutat més confortable i sostenible d’aquí a 2030, en la que anar a peu, en patinet o bicicleta sigui més fàcil, segur i estigui més a l’abast de tothom.

Agustí Arbós, regidor mobilitat Aj. Olot: Aquest procés participatiu, el que fem és obrir la redacció d’aquest Pla de foment a la ciutadania i incitar a tots els veïns, entitats, etc. que hi participin a donar el seu punt de vista i fer marcar el seu pensament sobre quin paper ha de jugar la bicicleta, els vehicles de mobilitat personal en pro a aquesta mobilitat sostenible que volem impulsar a la ciutat.

El procés participatiu de l’Olot Pedala es desenvolupa entre els mesos de març i juny de 2021, amb l’objectiu que totes les veïnes i veïns, entitats i col·lectius d’Olot es puguin involucrar en la redacció d’aquest Pla de foment de la bicicleta i vehicles de mobilitat personal.

Javier Fraga, cooperativa Raons Públiques: Establir uns espais en els que la gent pugui rebre informació, treballar-la, traduir-la, interpretar-la i entendre-la, i establir uns criteris compartits fins on puguem arribar de com actuar en els propers anys.

La pàgina web pedala.olot.cat, recull tota la informació relacionada amb el procés i canalitza totes les maneres en què la ciutadania es pot involucrar en el procés, com qüestionaris, sessions de debat en línia, grups promotors del procés o pedalades participatives si la situació sanitària ho permet.

x