Can Trona engega un cicle d’activitats per a la igualtat de gènere en motiu del 8M

La Vall d’en Bas torna a sumar-se a la celebració del Dia Internacional de la Dona, dilluns vinent, amb un plegat d’activitats al voltant d’aquesta diada. I es que lluny de centrar-les totes en un sol dia, Can Trona ha allargat la commemoració d’aquest dia gairebé tot el mes de març.

Laura Canalias, directora Can Trona: Fa temps que treballem temes de gènere i si que hi a dues dates assenyalades però la nostra aposta és que és una política que hem d’allargar tot l’any. Per això no volíem centrar-nos en una sola data.

Aquest cicle d’activitats tindrà opcions per a tots els gustos i per a tot tipus de públic. Aquest dissabte, per exemple, Can Trona s’omplirà d’olors i aromes d’herbes medicinals amb una xerrada-taller de les Àvies Remeieres de la Garrotxa. Diumenge a les 6 de la tarda, es podrà veure l’obra ‘Isabel 5 hores’ una peça teatral inspirada en la vida d’Isabel Vila, una republicana pionera en la lluita pels drets dels treballadors.

El següent taller serà dissabte 13 de març a càrrec de la modista Laura Serrano, que ensenyarà a confeccionar compreses de tela, una alternativa saludable pel cos i pel medi ambient.

Laura Serrano, modista: Si que tenim molts productes i ara comencen a sortir compreses orgàniques. Però les dones generem molt de residu, tones cada mes de compreses. Intento ser més sostenible pel medi i a més per salut, que porten molts químics les compreses. Doncs fer com les àvies.

I des del 27 de febrer i fins al 30 d’abril, tothom qui vulgui podrà anar a veure una de les noves exposicions. ‘Dones trencant barreres, transformant les ciutats mediterrànies’. Una exposició que mostra les 10 millors imatges del concurs fotogràfic organitzat per la Fundació de Dones Euromediterrànies i l’IEMed.

x