El projecte pedagògic Escola del Bosc trasllada les aules a l’entorn natural

La infinitat de recursos que hi ha a la natura són les úniques eines necessàries per al projecte Escola del Bosc. Els infants que hi participen poden gaudir de l’amplitud i els beneficis físics, emocionals i socials que aporta l’entorn natural. Una manera diferent d’entendre el concepte d’escola que ja està funcionant en dos indrets de Catalunya, Rubió i Espinelves, i el setembre començarà a caminar també a la nostra comarca. Els impulsors de l’Escola del Bosc de la Garrotxa expliquen quines són les diferències entre una educació als centres convencionals envers el seu sistema, que utilitza mètodes ben diferents perquè l’infant desenvolupi el seu aprenentatge.

Jèssica Mestre, Coordinadora Escola del Bosc de la Garrotxa: El que una escola tradicional faria seria ensenyar o donar recursos als infants per aprendre del mateix contingut en el mateix moment. Nosaltres el que fem és oferir l’entorn natural i ells, a partir els recursos que es troben, desenvolupen les seves capacitats, respectant el ritme de cada nen o nena.

Una petjada, un simple rastre, poden servir per educar. A partir del treball en equip i la cooperació, l’escola del bosc desenvolupa el seu projecte dirigit a infants des de l’any i mig fins als 6 anys. A la de la Garrotxa, s’hi podrien encabir per normativa uns 18 infants. Tot i així, l’organització està valorant de moment inscriure només 10 infants, per poder prestar més atenció a cadascun d’ells.

Jèssica Mestre, Coordinadora Escola del Bosc de la Garrotxa: El bosc ja ens parla. Si trobes una marieta li pots comptar els punts que tens. Hi ha infinitat de colors, formes, olors, textures… Els conceptes creatius, les fantasies…