La residència Vorariu d’Integra està a punt d’acabar el procés de vacunació sense haver tingut cap contagi entre els seus residents

La residència Vorariu d’Integra comença a sortir progressivament de l’ermetisme amb què ha viscut en els darrers mesos per protegir els seus usuaris de la COVID-19. Actualment, en aquest centre d’Olot hi viuen una vintena de persones majors de 18 anys amb diversitat funcional. A mitjans de de gener ja van començar a rebre les primeres dosis de la vacuna contra el coronavirus, i en pocs dies estaran immunitzats.

Àngels Navarro, directora Residència Vorariu: Arrel de la vacunació els protocols són més permissius, ara no podem acabar d’obrir perquè els índex són molt alts, i clar, podran marxar uns dies a casa, fer més excursions… tot el que comporta fer la vida d’abans.

Ara l’equip de professionals d’Integra es mira amb la màxima prudència el procés de represa, que no es completarà fins que la majoria de la població estigui vacunada.

Àngels Navarro, directora Residència Vorariu: Es mantindran mesures estrictes, en mascareta, i uniforme, fins que acabi tot.

En l’últim any la pandèmia ha transformat vincles afectius entre els residents i les seves famílies, que han passat de no poder-se veure a fer-ho amb alguns metres de distància. Ara esperen que a poc a poc, es vagi escurçant.

Marta Tombas, psicòloga àrea ocupació i habitatge Integra: Però ara com ara esperem que de cara a Setmana Santa es pugui flexibilitzar i les persones puguin anar a casa seva. Amb la màxima prudència, però hem de ser optimistes i pensar que anirem cap a la naturalitat de poder-te veure amb la família com fèiem abans de la pandèmia. És el que tots esperem.

La capacitat d’adaptació als protocols i necessitats de cada moment ha estat vital per aconseguir-ho. Una resiliència que també han demostrat els propis usuaris.