Sant Joan les Fonts reactivarà el cens dels animals de companyia del municipi

No tenir censat al registre municipal el teu animal de companyia, a Sant Joan les Fonts, pot comportar una sanció de fins a 150€.
Abans d’arribar aquest extrem, però, des de l’Ajuntament aposten per una campanya de consciència ciutadana per tal de tenir els animals degudament censats amb un tràmit senzill, a través de l’Agent cívic que fa aquesta feina.

Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts: És una campanya que ja s’havia fet anteriorment però ara hem vist incrementat el nivell de residus d’aquest tipus a la via pública i hem cregut necessari tornar-lo a activar. Creiem que, amés dels 80 animals que tenim censats, n’hi poden ahaver el doble que no ho estan.

El proper pas després d’impulsar el cens dels animals, serà recuperar el control de les femtes dels animals amb proves d’ADN després d’obtenir una mostra de sang que el veterinari extreurà de manera gratuïta.
El tràmit es pot fer de manera presencial o telemàtica a l’Ajuntament i implica el pagament d’una taxa anual de 3,63€. Actualment, a Sant Joan les Fonts hi ha una vuitantena d’animals censats, i es calcula que n’hi hauria el doble si estiguéssin tots registrats.
La campanya vol ser un punt de partida d’iniciatives de difusió sobre temes com els excrements, les miccions i el control necessari en casos com el de les races potencialment perilloses.

x