A la Garrotxa s’ha vacunat amb la primera dosi a poc més d’un 6% de la població

Segons dades de les Àrees Bàsiques de Salut d’Olot i Besalú, la Garrotxa disposa de les vacunes de Phyzer i d’Astrazeneca. Mentre que la primera es pot administrar a tothom, la segona té indicat a un col·lectiu concret. Es produeix la paradoxa que, la de Phyzer, arriba amb comptagotes, mentre que la d’Astrazeneca es va rebent en quantitats òptimes per anar vacunant a diferents col·lectius. Per tant, tot iq eu ha arribat més tard, la d’Astrazeneca s’ha pogut administrar a unes 1.200 persones mentre que amb la de Phyzer encara no s’ha pogut immunitzar al col·lectiu de la primera fase, el més vulnerable, la gent gran.

Josep Lluís Nicolau, Director Àrees Bàsiques de Salut d’Olot i Besalú: Encara no hem acabat amb la immunització de la primera dosi del col·lectiu més dependent que per edat necessita la vacuna de Phyzer. Tenim la sort, però, que paral·lelament podem treballar amb la d’Astrazeneca, i hem pogut anar vacunant a personal essencial com policies, bombers, mestres o farmacèutics entre d’altres.

En total, a la Garrotxa, hi ha ara mateix unes 3.700 persones que han rebut la primera dosi, mentre que a menys de 1.500 se’ls ha administrat la segona. Per tant, menys d’un 3% estan ja immunitzats i per sobre d’un 6% els falta una dosi.

El ritme no és l’esperat, i això, a banda de la complicada logística que té el vaccí, té una altra raó. Es reben menys dosis de les previstes i, a més, s’ha d’organitzar la feina setmana a setmana perquè no es té una previsió a llarg termini.

Josep Lluís Nicolau, Director Àrees Bàsiques de Salut d’Olot i Besalú: Planifiquem la vacunació setmana a setmana. Avui sabem les dosis que arribaran dilluns, però no sabem més enllà.

En les properes setmanes s’espera accelerar el ritme de vacunació si es van rebent altres vacunes d’altres marques o si n’arriben més que la de Phyzer, però de moment, els objectius de cara a l’estiu de tenir el 70% de la població vacunada semblen molt lluny d’assolir.