Bars i restaurants podran obrir ininterrompudament a partir de dilluns

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha comparegut aquest matí per a desgranar els canvis en les restriccions imposades pel Procicat per tal d’evitar contagis de covid-19 que entraran en vigor a partir del proper dilluns 8 de març i que tindran una vigència de set dies.

El govern ha aprovat flexibilitzar les restriccions en la restauració, eliminant les franges horàries. Així, a partir de dilluns bars i restaurants podran obrir de 7.30 del matí a 5 de la tarda de forma continuada. A la nit, es mantindrà el tancament i només es podrà oferir menjar per emportar.

D’altra banda, les activitats de lleure i extraescolars també es permeten als joves que cursin Secundària, Batxillerat o Formació Professional. El món de l’esport també experimentarà canvis i es permet l’ús de vestidors als gimnasos sempre i quan se’n faci un ús “racional i evitant aglomeracions”.

També es reprendran les competicions esportives federades a partir dels 16 anys. Els usuaris majors de 60 anys de centres cívics podran reprendre les activitats relacionades amb l’exercici físic i tallers de memòria, sempre i quan es realitzin a l’aire lliure i un màxim de sis persones per grup.