Els Mossos d’Esquadra alerten d’estafes relacionades amb la vacuna contra la COVID-19, sobretot a gent gran

La por i el caos provocat per la pandèmia està sent utilitzat per alguns delinqüents professionals, que aprofiten qualsevol circumstància social per adaptar les seves estratègies d’estafes i atacar la població més vulnerable.

En aquest sentit, ja fa algunes setmanes que els Mossos d’Esquadra han detectat una nova estafa telefònica ocorreguda en alguns domicilis particulars, sobretot de gent gran. Els autors de l’estafa busquen domicilis de gent gran i es fan passar per personal sanitari que ofereix vacunes contra la Covid-19. Però no són vacunes gratuïtes, sinó que demanen un número de compte perquè les víctimes ingressin una quantitat econòmica per poder ser vacunats.

Marina Domènech, Mossa d’Esquadra a l’Oficina de Relacions amb la Comunitat: Qualsevol trucada que puguin rebre persones grans, en les quals se’ls ofereixi una vacuna, pagar prèviament, omplir documentació…tot això, que desconfiïn.

A més, alerten que també s’ha de desconfiar de persones que diuen ser sanitàries i truquen per informar-nos que durant els pròxims dies vindran a casa a vacunar-nos, ja que, majoritàriament i tret de casos especials, la vacuna s’injectarà al punts de vacunació de cada ciutat, com és el cas el Casal Marià d’Olot.

Marina Domènech, Mossa d’Esquadra a l’Oficina de Relacions amb la Comunitat: Les trucades que es rebin seran per dir: tal dia, tal hora i a tal lloc, heu de ser per posar la vacuna. Qualsevol cosa que surti d’aquí, desconfiem.

Els Mossos d’Esquadra i els mateixos sanitaris, insisteixen a dir que la vacuna contra la COVID-19 és gratuïta, gestionada pel Departament de Salut i en cap cas es pot demanar diners per a la seva administració. De fet, insisteixen en no proporcionar cap dada bancària per via telefònica.

Marina Domènech, Mossa d’Esquadra a l’Oficina de Relacions amb la Comunitat: A la Garrotxa de moment estem tranquils, no hi ha hagut cap fet consumat. A la regió de Girona si que tenim constància que hi ha algun cas que ho han intentat. Però la gent avui dia ja està molt alerta, i si veuen alguna cosa que no toca, agafen el telèfon i avisen, que és el que s’ha de fer.