Les extraescolars esportives tornen a estar en funcionament

Fa uns dies que centenars d’infants de primària de la comarca han pogut retornar als entrenaments, en les diverses extraescolars esportives. Tots els equips han estat aturats tret d’un de bàsquet de l’Escola El Morrot, el dels alumnes de cinquè. Tots els jugadors i jugadores de l’equip Mini van a la mateixa classe i per tant són grup bombolla, per això no han hagut d’aturar els entrenaments des de principi de curs.

Lluís Marull, entrenador bàsquet Escola El Morrot: Dona aquesta casualitat, que de tots el grup només vam poder conservar aquest i no parar en tot l’any, és un grup reduït, esport a l’aire lliure i és grup bombolla. Vam considerar que era prou segur, l’escola hi va estar d’acord, complíem amb totes els normatives de la generalitat i ho vam fer així.

Els diversos jugadors i jugadores tenen molt clar què venen a fer a aquesta activitats i què els hi aporta.

Sigrid, Aisha i Carla, jugadores Mini bàsquet Escola El Morrot: Nosaltres aquí venim a entrenar, jugar i a passar-nos-ho bé. Aprenem diferents tipus d’entrada, fem jocs per practicar el canvi de mà. Ens hi esbargim aquí, i així no estem tota l’estona asseguts a un lloc.

L’Escola el Morrot, compta amb dos equips més, l’escoleta de p1r i 2n de primària i el pre-mini de 3r i 4t. Tots ells s’han pogut incorporar amb el relaxament de les mesures del PROCICAT. Les extraescolars són unes activitats també essencials, pel benestar físic i emocional dels més petits.

Lluís Marull, entrenador bàsquet Escola El Morrot: És important, perquè els hi serveis per desfogar, són nens i nenes enèrgics: necessiten córrer, saltar… I el confinament i els mesures els ha afectat, perquè els han limitat: no podien anar als parcs, no podien anar amb els amics. I aquesta hora després de l’escola els va molt bé perquè acaben descansat i arriben a casa més tranquils. Necessitaven les extraescolars.

Un cop les diferents escoles i els diversos equips han tornat als entrenaments, el proper pas és poder començar la lliga comarcal. De moment, la previsió és que, si tot va bé, la situació epidemiològica no empitjora i les mesures ho permeten, poder començar-les passat Setmana Santa, al mes d’abril. Tant si és i així, com si no, la realitat és que els esportistes més menuts de la comarca ja s’està preparant d’allò més.