Maria Branyas, la dona més gran de l’Estat, celebra 114 anys

María Branyas, la dona més gran de Catalunya i de l’Estat, compleix ni més ni menys que 114 anys. Nascuda al 1907 a Sant Francisco on el seu pare, periodista de professió, s’havia traslladat després de passar una temporada a Mèxic. Després d’un llarg periple per Nova Orleans i per Barcelona, ​​Banyoles, Girona, Calonge y Sant Antoni y Palol de Revardit, des de fa unes dues dècades viu a la Residència Santa Maria de Tura d’Olot, on tenia una amiga i cosina del seu marit. I és que a més, la Maria pot presumir d’haver passat amb èxit dues pandèmies mundials, la grip espanyola de principis del segle XX i, recentment, el coronavirus.

Aquest any però, la pandèmia de la COVID-19 ha obligat, com moltes altres coses, a no poder celebrar aquesta efemèride amb normalitat.

https://twitter.com/MariaBranyas112/status/1367395796346372096

La família però, assegura que tot i que l’edat no perdona, la Maria segueix amb la mateixa alegria i vitalitat de sempre.