El conseller d’Empresa creu que la variant hauria de ser una “urgència de país”, que s’ha de fer pensant en el segle XXI

La necessitat de la variant d’Olot és un dels temes que ha centrat la visita institucional del conseller d’Empresa i Coneixement en funcions a Olot. Ramon Tremosa ha recollit la preocupació de l’alcalde de la ciutat per l’absència d’una via alternativa pel trànsit que travessa la ciutat, i ha afegit que dotar les empreses d’infraestructures hauria de ser una prioritat de màxima urgència.

Ramon Tremosa, Conseller d’Empresa i Coneixement: Totes les empreses de diferents sectors, no poden exportar la seva producció creuant pel centre d’Olot. Hauria de ser una urgència de país dotar de bones infraestructures aquestes empreses, que són les que creen llocs de treball, riquesa i paguen impostos.

En la seva estada a la Garrotxa, Tremosa ha visitat l’empresa garrotxina Noel Alimentària, que opta als fons europeus Next Generation EU amb un pla d’inversió de 300 milions d’euros i la previsió de crear 400 nous llocs de treball directes. El conseller l’ha posat com a exemple de la solidesa industrial de la Garrotxa, que ha fet que la comarca suporti millor la crisi que altres territoris.

Ramon Tremosa, Conseller d’Empresa i Coneixement: Les comarques com la Garrotxa, amb una base industrial potent, han pogut portar una mica millor que altres territoris. L’aposta d’una economia industrial es confirma com a bona i sòlida.

El conseller també s’ha referit al projecte de l’Espai Cràter, que obrirà abans d’acabar l’any, convençut que serà un projecte clau per a la dinamització del turisme i l’economia.

Ramon Tremosa, Conseller d’Empresa i Coneixement: És d’aquella mena de projectes que situen en el mapa una ciutat. Segur que hi haurà un abans i un després d’aquest projecte.

En aquest sentit, el titular d’Empresa també ha volgut enviar un missatge d’esperança als sectors més afectats per la crisi de la COVID-19.

Ramon Tremosa, Conseller d’Empresa i Coneixement: Ara sí que veiem la llum al final del túnel, esperem que amb el carnet sanitari de vacunació, anem recuperant de manera progressiva certa normalitat.

L’associació d’empresaris EURAM Garrotxa també s’ha reunit amb el conseller, i li ha fet arribar el malestar dels sectors del comerç i l’hostaleria, greument castigats pels efectes de la pandèmia a la comarca i a tot el país.