El feminisme es reivindicarà el dilluns en un 8 de març on s’aplicaran totes les mesures sanitàries

No serà amb les mateixes imatges dels últims anys, però el moviment feminista de la Garrotxa vol visualitzar-se al carrer el proper dilluns 8 de març, dia de les dones. Sota el lema “Les dones som i serem a primera línia. Defensem el treball, defensem la vida”, el col·lectiu feminista La Dalla, Sàgoe, Alliberem-nos, la CNT d’Olot, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i Autodefensa Feminista han convocat diversos actes a la capital garrotxina. El més destacat serà la concentració que es farà a les 19h del vespre a la Plaça Major.

Íngrid Garcia, La Dalla: Ens hem adonat que mares, infermeres, metgesses, persones que cuiden, residències, mestres, supermercats, són les dones les que més han estat a primera línia i no han pogut parar. Això fa que els treballs siguin cada cop més precaris i visquem més fortament la crisi. Volem donar visibilitat a això.

Mariamu Touray, Sàgoe: Tothom que vingui, que ho faci amb mascareta, distància i sigui responsable.

El context sociosanitari ha obligat també a suspendre el dinar feminista que s’havia organitzat en els últims anys coincidint amb el 8M, però l’organització l’ha substituït per una recollida de productes bàsics.

Durant tot el dilluns, les entitats que col·laboren en el 8M estaran presents al mercat setmanal en una parada, i a les 12h del migdia faran una performance davant de l’església de Sant Esteve.

x