La plaça del Carme d’Olot serà reformada aquest 2021

El Pla Integral d’Accions de Millora del Nucli Antic d’Olot ha presentat un vídeo on s’observa el disseny del que voldrà ser el Carrer Verge del Carme i la Plaça Verge del Carme d’Olot.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “El projecte de l’illa del Carme que inclou tota la zona de can Tané, can Sacrest, que hauria d’acollir una biblioteca que serà molt més que una biblioteca. Estem parlant d’un centre cultural que recollirà molts més serveis que els de biblioteca i que hauria de ser realment un pol d’atracció per a la gent que viu al municipi, i també per a tota la gent de la Comarca de la Garrotxa”.

Aquest projecte de millora, dut a terme pels arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner, presenta diverses accions i plans de millora dins la zona.

Eduard Callís, arquitecte i dissenyador del projecte: “parlem de tres accions. La primera és optimitzar el confort urbà. Això vol dir que puguem veure el canvi de les estacions de l’any amb la caiguda de les fulles dels arbres, i poder tenir llum a les plantes baixes, al mateix temps que sigui un carrer segur. Vol dir que visualment no hi hagi llocs amagats, podent tenir indrets on poder-nos retrobar. La segona acció seria posar en valor el patrimoni, amb l’església i el claustre del Carme com a arquitectures principals i, finalment, dinamitzar les plantes baixes del carrer”.

Amb aquest disseny i projectes de millora, es vol revertir la desocupació de les plantes baixes tot incorporant-hi escultures i il·luminació tant interior com exterior, transformada en llums led de color blanca càlida. A més a més, intervenir l’edifici del Carme, obrint l’escola de Bells Arts al Carme, amb unes arcades transparents amb vitralls, deixant veure el taller de serigrafia i gravat, al mateix temps que donant presència a les escultures de guix.

Finalment, s’augmentaran el nombre d’arbres, tots ells amb fulla caduca i situats de forma paral·lela als edificis.

Eduard Callís, arquitecte i dissenyador del projecte: “Les alzines que actualment vesteixen el carrer del Carme pensem que són poc apropiades per les places del Barri Vell, doncs han agafat molta dimensió i han acabat generant molt d’espai ombrívol. Així doncs, s’ha arribat a un acord per trasplantar-les a un altre lloc de la ciutat i una d’elles, replantar-la entre la plaça i el salonet, com a record i commemoració de les alzines que ara mateix floreixen al Carme”.

Les actuacions es duran a terme durant aquest any 2021 i avançaran en diverses fases. El cost previst és de 214.500 euros.

x