La campanya ‘Retalla les violències, enganxa les cures’ continuarà als 21 municipis de la Garrotxa

22.500 tríptics, 13 activitats i formacions a més d’una vuitantena de tècnics i càrrecs electes de la Garrotxa han format part de la primera edició de la campanya Retalla les violències enganxa les cures, que va començar a l’octubre en 13 municipis de la comarca. La iniciativa, finançada a través del Pacto de Estado del Ministeri d’Igualtat i l’Institut Català de les Dones i coordinada pel col·lectiu Lo Relacional, volia sensibilitzar la població per eradicar qualsevol tipus de violència masclista i LGTBI-fòbica.

Fina Surina, Consellera Comarcal: Precisament el que volem posar de manifest és que les violències les patim totes les dones de moltíssimes formes i en moltíssims llocs, a casa, a la feina… i és en aquests moments de crisi quan s’han de detectar oportunitats per canviar, i aconseguir aquest món, aquest país i aquesta comarca, lliure de violències masclistes.

Per continuar avançant en la mateixa direcció, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa vol reeditar la campanya aquest 2021, i treballar amb tots els ajuntaments a partir d’un document comú.

Imma Muñoz, regidora Igualtat Aj. Olot: Insistir, insistir, persistir, per anar més lluny. El que volem fer és continuar amb aquesta campanya, traçar una línia de treball conjunta, i ser tota la comarca completa, 21 municipis treballant pel mateix objectiu.

Les diferents accions de Retalla les violències, enganxa les cures també han generat una revista fanzine i un vídeo que es pot trobar al blog de la campanya.

Coincidint amb el 8 de març, el Consorci ha col·laborat amb l’Oficina de Treball de la Generalitat en l’edició de cartells sobre els drets de les dones que pateixen violència masclista en l’àmbit laboral.

 

 

x