La Segona Catalana no es reprendrà aquesta temporada i la FCF anuncia una competició “voluntària, sense ascensos ni descensos”

La FCF ha realitzat una enquesta en la que en el que el 58,55% dels clubs ha votat en contra de tornar a competir, pel 41,45 partidaris de fer-ho. A Girona, dels 17 clubs de la categoria, només van votar a favor de continuar competint. Entre ells, no hi ha cap dels tres equips garrotxins. Olot Televisió ha pogut parlar amb tots ells, i han coincidit en els motius per pensar que era impossible competir. Les dates, acabant la temporada el 15 de juliol i amb partits entre setmana, feien inviable poder comptar amb tota la plantilla. Sense públic als camps, sense servei de bar i amb el vist-i-plau de les tres plantilles de futboliestes, van rebutjar tornar a jugar enguany en aquestes condicions.

Tot això arribava hores després que es fes saber per part d’alguns clubs la seva intensió de no reprendre la competició, en la qual el grup dels equips garrotxins, la majoria d’equips van declarar no voler tornar a competir aquesta temporada de la manera que plantejava la federació. Besalú i Sant Jaume eren partidaris de no jugar. En aquesta categoria també hi juga el Bosc de Tosca, que no es va pronunciar en el comunicat extraoficial perquè no creia que fos la via apropiada. Tot i així l’equip presenc, després de consultar-ho amb la plantilla, també veia molt complicat jugar i així ho va traslladar en l’enquesta que va fer la Federació.

 

La Segona Catalana, però, és l’única competició que s’anul·la. Així ho ha indicat el vicepresident de la federació Jordi Bonet  a Olot Televisió.

Jordi Bonet, vicepresident de la FCF: La resta de competicions es podran reprendre segona el Pla aprovat en Assemblea. Així ho fare. A la segona Catalana, com que canviava el format, no podíem continuar sense consultar-ho de nou als clubs.

L’altre gran novetat al respecte és que la Federació ha impulsat una competició alternativa, voluntària i sense ascensos ni descensos, on s’hi podrà inscriure qui ho vulgui, i on els guanyadors competiran entre ells i podrien rebre bonificacions econòmiques la temporada vinent.