Les dones reivindiquen els seus drets al carrer en un 8M marcat per la situació sanitària

Una performance a les 12 del migdia a les escales de Sant Esteve ha estat el primer dels actes del dia de les dones a Olot. En un vuit de març atípic, sense grans manifestacions, un grup de dones vestides de negre han expressat diferents formes de violència envers dones, lesbianes i trans, per mostrar després el seu rebuig, mirant-les de cara.

Sam Segura Rodeja: “Crec que tots els dies són importants per reivindicar els nostres drets perquè tots els dies estan sent atacats i especialment el 8 de març, és el moment de visibilitzar les violències i tantes altres, i la nostra proposta és l’autodefensa feminista com a camí per afrontar-les”

En un 8 de març marcat per la pandèmia, la col·laboració entre diferents entitats ha fet possible que el moviment feminista surti al carrer en diferents activitats que culminen aquest vespre (19h) a la concentració que s’ha convocat a la Plaça Major d’Olot.

Autodefensa feminista, la Dalla, Sàgoe, Alliberem-nos, la CNT d’Olot i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca són les entitats promouen conjuntament els actes de la jornada, sota el lema “Les dones som i serem a primera línia”. Entre ells hi ha una exposició de cartells al Firal que posa de relleu ‘8 dones clau en la lluita feminista’.