L’Orfeó Popular Olotí commemora el 8M amb un concert d’òpera

Dissabte al vespre, l’Orfeó Popular Olotí va omplir-se de música, concretament d’òpera. L’entitat olotina i els Amics de l’Òpera de Girona van unir esforços aquest passat dissabte per commemorar el Dia de la Dona, amb un concert d’òpera a càrrec de la soprano garrotxina Joana Canalias i el pianista Aimar de Noronha Santinho.

Amb un accent fortament femení, el recital va donar a conèixer peces composades per vuit dones que van viure en segles diferents i que van gaudir del reconeixement dels seus dels seus contemporanis.

Entre d’altres, van sonar composicions de Hildegard von Bingen, que és la primera persona al món de qui es conserva música escrita, de Barbara Strozzi que va ser una de les dones més importants de la història de la música, i d’Isabella Colbran, que va ser considerada la millor mezzosoprano del seu temps.

Joan Manel Robles, president Orfeó Popular Olotí: Un recital de dones compositores de tots els temps, fins i tot entre cançó s’explicava una mica la poca biografia que lamentablement es coneix d’aquestes compositores. Després ens feien una selecció d’obres magnífica, que ens fa deixar veure que en una cultura, amb encara masses referents masculins, és bo recordar i  donar a conèixer dones que han fet coses extraordinàries al llarg de la història que ens puguin explicar la seva pròpia biografia i que es puguin incloure com a referents, en aquest cas cultural, de les persones avui dia.

Prop d’una seixantena d’espectadors, gairebé ple absolut, van poder gaudir d’aquest espectacle, tot i les dificultats per complir les mesures sanitàries en un teatre com el de l’entitat olotina, que té una capacitat per 140 persones.

x