El Club Poliesportiu Santjoanenc inicia la celebració del seu 50è aniversari

El Club Poliesportiu Santjoanenc va iniciar aquest diumenge els actes de celebració del cinquantenari, mateix dia, un 7 de març, que es va constituir el club. Tot seguint les mesures COVID, es va homenatjar als diversos presidents que ha anat tenint l’entitat i a dues de les figures més destacades del club: el ciclista Carles Torrent i el nedador Albert Gelis, els dos medallistes als Jocs d’Atenes, a més de tenir un record pels 64 fundadors del club.

Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts: Per l’ajuntament i les persones que el representen és un orgull que un municipi com Sant Joan les Fonts, amb dos clubs esportius, un d’ells compleixi 50 anys d’història. Demostra que tot aquest treball, esforç i dedicació de tants anys són ferms i tenen els seus fruits.

Pere Sucarrats va ser el primer president del club, i avui en dia, quan veu les instal·lacions, encara es sorprèn de com ha evolucionat i com ha crescut.

Pere Sucarrats, primer president Club Poliesportiu Santjoanenc: Il·lusionat de veure les instal·lacions com han quedat. És un treball de molts anys, de molts presidents, de molts clubs treballant-hi. Això és un homenatge a tota la gent a la gent que ho van fundar, l’alcalde Coderch, la família Canalias i en Ferrussola.

I és que el club nasqué de la simple piscina. Més tard arribarien el pavelló, les pistes de tennis, el camp de futbol i demés.

Actualment el club compta amb uns 900 socis i la junta actual, plenament condicionada per la pandèmia, es marca com a objectiu fer créixer algunes seccions, com la d’excursionisme i treballar per realitzar algun que altra projecte.

Joan Llop, president Club Poliesportiu Santjoanenc: Hem fet una secció de muntanyisme però la pandèmia pràcticament no ens l’ha deixat inaugurar, esperem poder fer la sortida de club. Llavors, esperem poder canviar la gespa del camp de futbol i fer-la artificial.

El somni, però, del Club Poliesportiu Santjaonenc seria, un dia, poder tenir la piscina coberta. Qui sap si d’aquí a 50 anys ja n’haurem parlat.

El club té previst celebrar un finar de germanor quan les restriccions ho permetin i fer una activitat infantil a la piscina a l’estiu.

x