El Dia de la Dona a Olot finalitza amb una manifestació estàtica en defensa de les dones treballadores

Ahir al vespre, prop de 200 persones van concentrar-se en l’acte central del Dia de la Dona a Olot. Adaptada a les mesures sanitàries, es va dur a terme una concentració estàtica a la plaça major.

Durant l’acte, es va llegir un manifest per a reclamar millores laborals per a les dones que treballen en l’educació o la sanitat i, entre d’altres, es va defensar el dret a l’avortament lliure, gratuït i universal. També, es va abordar de manera integral la violència masclista amb més recursos per atendre dones agredides.

L’acte, va estar organitzat pel col·lectiu La Dalla amb el suport d’Alliberem-nos, la CNT, la PAH de la Garrotxa, Autodefensa Feminista i l’Associació Sagoe contra el racisme.

Aigua Cabezas, La Dalla Feminista: Trobem que el dia 8 de març segueix sent important tot i que estiguem en unes circumstàncies diferents. Fer un acte, com una concentració, és important per reivindicar el dia de la dona treballadora, perquè precisament som les dones les que patim més la precarietat per culpa de la crisi del covid. Pensem que és important reivindicar el nostre paper, les dones treballadores i defensar la vida.

Aquest any però, a causa de la crisi de la COVID-19, el que no s’ha pogut realitzar ha estat el tradicional dinar popular. L’organització però, l’ha substituït per una recollida de productes bàsics.

Júlia Becerra, La Dalla Feminista: Degut a les restriccions no hem pogut fer el dinar que fèiem sempre. Venem els tiquets igualment i servirà per fer una recollida d’aliments i de productes íntims per totes les dones que ho necessitin.

En un 8 de març marcat per la pandèmia, la col·laboració entre diferents entitats ha fet possible que el moviment feminista surti, tot i l’adveristat, al carrer.

Aigua Cabezas, La Dalla Feminista: Som les que estem a primera línia i que seguirem lluitant per defensar les treballadores, la vida i lluitar pels nostres drets.

x