El festival Sismògraf d’Olot s’allargarà tot l’abril i portarà propostes a deu pobles més de la Garrotxa

Espaiat en el temps i en el territori, però presencial. La tretzena edició del festival de dansa Sismògraf torna als escenaris d’Olot del 8 al 30 d’abril. S’han programat 36 espectacles, amb la participació de companyies locals, nacionals i tres d’internacionals. Destaquen les propostes de Humanhood, connectades amb la lluna, Cinc maneres de matar el temps de Thomas Noone, que es podrà veure a la pista d’atletisme, o Là, dels francesos Baro d’Evel, que clourà el festival, entre molts altres.

Tena Busquets, directora artística Sismògraf: Tot això per mantenir el pal de paller, la presencialitat. No volem renunciar a que espectadors i artistes es trobin en directe i puguin compartir l’emoció de veure arts en viu.

L’ona expansiva del Sismògraf arribarà més lluny que mai, fins a deu municipis de la Garrotxa, a través dels nodes creatius.

Tena Busquets, directora artística Sismògraf: Companyies o projectes artístics que ja estaven o han vingut a la Garrotxa. Amb ells hem treballat fins a 10 propostes descentralitzades d’Olot.

 A nivell conceptual, l’objecte com a element coreogràfic centrarà l’Erupció d’enguany, la idea en la qual posaran el focus més d’una quinzena de propostes.

Tena Busquets, directora artística Sismògraf: Les companyies treballen amb objecte no com mer atrezzo, sinó com un cos més a l’escenari, o algunes treballen l’objectualització del cos.

Una altra de les novetats del festival serà el concepte d’univers creatiu, que permetrà veure diversos espectacles d’un mateix artista. En aquesta ocasió serà el ballarí Joan Català, i les seves ‘càbales’.  El festival manté un any més la seva vinculació l’entorn natural, que es podrà trobar en diversos espectacles i especialment en una de les seves propostes emblemàtiques, l’itinerari de dansa del Parc Nou.