Sant Jaume de Llierca estudia com revertir la falta d’habitatge al municipi

La pandèmia, el confinament i la possibilitat de teletreballar han incrementat l’interès per establir-se a les àrees rurals. Tanmateix, moltes famílies es troben amb un problema inesperat: les dificultats per trobar un habitatge. Sant Jaume de Llierca, per exemple, no disposa de parc d’habitatge. La majoria de vivendes del municipi estan ocupades i tampoc es disposa de vivendes de lloguer.

Aquest fet, impossibilita als joves quedar-se a viure en aquests municipis rurals i també la possibilitat que puguin venir-ne de fora.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Això és un problema que a nivell de poble considerem important. Hem d’intentar fer polítiques a nivell d’ajuntament de poder facilitar a promotors privats per poder invertir al poble, fer-los-hi entendre que pot haver-hi un mercat i gent que es vulguin quedar a viure aquí o gent de fora que vingui.

El consistori està intentant que diferents entitats bancàries cedeixin alguns immobles per convertir-los en lloguer social. De fet, una d’elles té 43 habitatges.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Tenim un habitatge, un edifici plurifamiliar molt gran d’una entitat bancària. En aquests moments estem mantenint converses amb ells per intentar que una part la pugui gestionar l’ajuntament. Això ens dotaria d’uns habitatges per poder-los donar com a habitatge social.

Aquesta situació, no és un problema exclusiu de la Garrotxa. En pràcticament totes les comarques d’interior del país hi ha aquest dèficit.