Sant Joan Plural demana que s’aprovi un pla per a controlar la multitud de colònies de gats a Sant Joan les Fonts

Els republicans de Sant Joan Plural van presentar ahir en compareixença telemàtica una moció per a demanar que l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts aprovi un pla per a controlar la multitud de colònies de gats que hi ha als carrers del poble i que molt sovint són font de problemes d’insalubritat i de conflictes entre els veïns que els hi donen de menjar.

Isabel Rigat, portaveu Sant Joan Plural: Al nostre grup municipal, ens agradaria tenir una població de gats sana i controlada, per tenir els carrers nets i evitar les queixes dels veïns. A més, que no sigui un problema entre els veïns i no sigui un problema de salut pública.

Les zones on s’han detectat aquestes colònies són, per exemple, Les Mulleres, Can Miquelet i Peracaula a Sant Joan i al carrer Sant Joan i la Roureda de La Canya. Segons els republicans, es va detectar una colònia de gats al nucli de Begudà i gràcies a la col·laboració veïnal es van dur a terme diferents accions de captura, esterilització i vacunació, així com alguna adopció.

Isabel Rigat, portaveu Sant Joan Plural: Fer un encàrrec de gestió al consorci Sigma per rebre assessorament tècnic, detectar les possibles colònies de gats al poble i establir una col·laboració entre l’ajuntament i voluntaris o alguna protectora d’animals.

Els republicans, portaran aquesta moció a votació al pròxim ple municipal de Sant Joan les Fonts.

x