La darrera actualització de les mesures del PROCICAT propicia el retorn de les lligues pels equips de bàsquet garrotxins

La darrera actualització de les restriccions del PROCICAT en l’àmbit esportiu podrien beneficiar, d’alguna manera, al bàsquet garrotxí, que aquests dies compleix un any que està completament aturat pel que fa a les competicions. El fet que es permeti el retorn de les lligues federades a partir de 16 anys pot fer que cinc clubs del Club Bàsquet Olot, una de les entitats esportives més nombroses de la ciutat, pugui tornar a jugar les lligues; concretament el júnior femení i els sub21 i sènior tant masculí com femení.

Aquests equips no han deixat d’entrenar, sempre que tenien permès fer-ho, i ara comencen a veure la llum al final del túnel i apropar-se una mica més a aquella normalitat a la qual tothom voldria tornar.

Miquel Palma, president del club Bàsquet Olot: Nosaltres participar. SI podem competir, competiríem. Ells en tenen moltes ganes, quan se’n van enterar que podien competir, van estar molt contents. Porten tot un any entrenant i volen mesurar tot el que han après en competició i volen gaudir dels partits.

Ara el club està pendent de les informacions que els traslladin des de la Federació Catalana de Bàsquet, que estan treballant a la confecció dels nous calendaris i posar data a la tornada de les lligues.

Des del Club Bàsquet Olot, però, pensen que la darrera mesura presa des del PROCICAT i el Govern de la Generalitat en sí és discriminatòria i creuen que els més petits també haurien de poder tornar a la competició, ja sigui en mascareta o com sigui, per una qüestió de necessitat.

Miquel Palma, president del club Bàsquet Olot: La situació és la que és i és cert que hi ah gent que hi entén més que nosaltres i pren decisions, però nosaltres preferiríem competir amb mascareta, com fan en altre comunitats. És un avenç que els majors de 16 any puguin competir, però és un fet discriminatori cap als jugadors i jugadores més petits, que també estan patint molt aquesta situació de pandèmia.

A l’espera, doncs, de com es vagi concretant tot plegat, els jugadors del club continuen entrenant, ara, possiblement,més motivats que mai. El Club Bàsquet Garrotxa Santjoanencs i el Club Bàsquet Vall d’en Bas poden sortir beneficiats, també, d’aquest aixecament, en part, de les mesures.