Amb aquest projecte Noel opta al fons Next Generation de la Unió Europea, un dels instruments impulsats per l’ens de cara a la recuperació econòmica dels seus membres amb l’objectiu de fer front als efectes de la pandèmia del COVID-19. L’estratègia plantejada per la companyia tindria un impacte directe a la Garrotxa, ja que es preveu la creació de 400 nous llocs de treball directes, potenciant la contractació de joves, per donar resposta a l’alta taxa d’atur juvenil i seguir amb l’aposta de Noel per aquest col·lectiu.
Actualment les persones de menys de 35 anys suposen un 41% de la seva plantilla, i Noel vol seguir amb aquesta política de contractació. D’igual manera, amb contractació femenina, per reforçar la paritat, i la captació de talent, oferint llocs de treball qualificats. Aquests seran els altres criteris principals pels quals es regirà el grup per a dur a terme noves incorporacions.
Noel ja ha presentat la proposta al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i a la Generalitat de Catalunya, demostrant una implicació directa en tota la cadena de valor, des de l’origen de la matèria prima fins als productes que arriben al consumidor final, i se centra en diversos àmbits.
Jaume Planella, Director Corporatiu d’R+D+i de Noel: Té un valor afegit en instal·lacions productives, aplicació de noves tecnologies de producció més eficients energèticament i basades en l’economia circular, qualitat i seguretat alimentaria, millora de la logística per a optimitzar la connexió de Noel amb els diferents mercats on està present reduint la petjada de carboni, desenvolupament de noves línies de productes saludables i proteïnes alternatives o digitalització i aplicació de la industria 4.0 en tota la cadena de producció per aconseguir un model industrial de valor innovador, cooperatiu, connectat i integrat.
Totes aquestes inversions estan basades en contractació de proveïdors locals. Noel, com a empresa, representa un 16% de PIB a la Garrotxa, i amb aquesta inversió creuen que el percentatge pujaria.
Des de Noel asseguren que són optimistes respecte a la concessió de la proposta, la política de l’empresa està totalment alineada amb l’estratègia ‘From farm to fork’ de la Unió Europea, que busca anar cap a una industria alimentaria més justa, saludable i sostenible, i amb els reptes de digitalització, innovació i sostenibilitat que fixa la Generalitat.