El govern català aixeca el confinament comarcal i els comerços no essencials podran tornar a obrir el cap de setmana

El confinament comarcal s’aixecarà dilluns que ve, dia 15 de març. A partir d’aquest dia, per tant, estarà autoritzada la mobilitat per tot Catalunya. Així ho ha decidit el PROCICAT aquest mateix migdia. El confinament comarcal està vigent des del 8 de febrer, dia que es va flexibilitzar el confinament municipal que havia entrat en vigor el dia 7 de gener, després de les festes de Nadal.

Una altra de les novetats és en el sector del comerç. Els comerços no essencials de menys de 800 metres quadrats podran obrir de nou els caps de setmana. En l’àmbit esportiu, es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys.

On no hi ha canvis és en el sector de la restauració, ja que es mantindrà l’horari actual d’obertura de bars i restaurants, de 2/4 de 8 del matí a 5 de la tarda.

La notícia arriba després de dies remarcant la necessitat de “donar aire” als sectors més afectats per la pandèmia i, sobretot, de cara a Setmana Santa. Així, es constata la tendència a la baixa de tots els indicadors de la Covid, tot i que és una baixada que continua lenta.