DinàmiG engega un estudi sobre l’ús de les eines digitals entre la població

La desigualtat en l’accés i ús d’eines digitals és una realitat que ha emergit de manera molt visible arran de la pandèmia de la COVID-19. La necessitat de realitzar moltes activitats acadèmiques, laborals i personals de manera digital han canviat les relacions que abans es desenvolupaven, generalment, de manera presencial.

És per tot plegat que DinàmiG, i amb col·laboració amb altres entitats del territori, ha començat a treballar en l’impuls d’accions per contribuir a la millora de l’accés i la capacitació dels garrotxins i garrotxines en relació a l’ús de les noves tecnologies.

Ariadna Villegas, gerent de DinàmiG: La meitat del temps estem connectats a Internet però això no vol dir que tinguem les capacitats adequades per viure i participar en aquesta societat, de manera que es garanteixin els nostres drets. Sabem gestionar la privacitat, la seguretat…? Són un seguit de oses que segons els estudis, més de la meitat de la població aquestes competències no les té.

L’estudi, està dividit en dues fases: per una banda, la realització d’una enquesta i de l’altra el posterior estudi i anàlisi de les dades extretes. Les respostes, aportaran una visió més ajustada de les necessitats del territori, que ajudarà a desenvolupar i gestionar les accions per reduir, més eficientment, la fractura digital.

Anna Vila, tècnica de reactivació econòmica: Aquesta enquesta és molt important que arribi al màxim de gent perquè com més gent la respongui, més dades reals de com està la situació en eines digitals a la Garrotxa tindrem i això ens permetrà tenir unes eines més efectives per reduir la fractura digital. 

Les respostes a l’enquesta són totalment anònimes i confidencials i té una durada aproximada d’entre 5 i 10 minuts. L’enquesta, es pot trobar a les diverses xarxes socials de DinàmiG i també al seu web.

x