El festival MOT s’acosta als joves dels centres educatius d’Olot a través de la iniciativa MOT Ins

El MOT INS duu a terme tallers per tal d’acostar als alumnes a la creació literària, des de la narrativa digital, videopoesia, i fins a la literatura eròtica, fotoficció i bibliolabs, entre d’altres. D’aquesta manera es vol aportar lleure i socialització als estudiants i, al mateix temps, emprendre i mostrar diverses formes de viure i entendre la literatura.

Servand Solanilla, professor i monitor: Com que el títol d’aquesta edició del MOT és crear un colaix de paraules vaig pensar en la reforma que es va dur a terme al Firal i amb aquesta idea de llegir-lo com un espai urbà que es va rescrivint. No només amb elements, sinó també amb la percepció de les persones.

OFF – Davant del Teatre els nois i nois s’han trobat un munt d’objectes, des d’ampolles amb els missatges del nàufrag, una tenda, aspectes relacionats amb la cura, proses, miralls; que tenen, tots ells, molt a veure amb la literatura contemporània. El cos, la identitat, el dolor, la incomunicació són alguns dels temes presents dins la  contemporaneïtat. Els alumnes han de llegir els objectes que més coses els hi suggereixen i interactuar amb qualsevol element del Firal.

Pol, alumne del Cor de Maria i participant dins el MOT INS: “Aquí, amb els bats de beisbol, hem volgut mostrar la violència. Per desgràcia, en la zona on ens trobem hi va haver un assassinat fa, crec, uns vuit anys. A causa d’aquest succés hem volgut situar els bats sota l’edifici, representant la violència”.

Els alumnes no només analitzen els objectes situats al Firal. Aquests també interactuen i treballen amb persones anònimes que caminen per la zona del Firal d’Olot.

Salvador Vergés, escriptor i monitor: Fem unes classes a l’aire lliure i pintem paraules. Això significa que parem a persones de forma aleatòria, esmentant els seus trets personals, amb l’edat, la professió, al mateix temps que la descripció de la seva vestimenta, que també és de gran importància”.

El MOT INS es duu a terme a Olot des del dia 9 al 12 de març i el Festival MOT 2021 tindrà lloc del 18 al 27 de març a Girona i a Olot.