La Vall d’en Bas inicia converses amb els propietaris de 150 immobles buits del terme municipal

Amb l’objectiu de mobilitzar i estudiar el seu parc d’habitatges, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas va engegar el 2020 un estudi per quantificar els immobles que estaven buits.

El consistori va detectar una demanda de molts joves nascuts o no al municipi que cercaven una residència allà i l’equip de Govern va tirar endavant una de les seves prioritats destacades en el programa electoral de 2019.

Durant el 2020, doncs, s’han dut visites a veïns i veïnes de cada poble coneixedores de la situació dels habitatges del seu voltant per determinar quins estaven buits. El resultat és que han estat detectats uns 150 habitatges que, com a mínim fa dos anys, estan deshabitats.

Josep Calm, regidor d’Acció Social i Comunitària Aj. Vall d’en Bas: Durant aquest 2021 s’han previst diverses actuacions a desenvolupar. Una d’elles comunicar-se amb els propietaris d’aquests habitatges buits. Així, aquesta mateixa setmana s’ha començat a contactar amb ells mitjançant carta i telèfon, a fi i efecte de concertar una entrevista personal per veure quins plans, quines dificultats, quins dubtes tenen aquests propietaris i, com a ajuntament, oferir tot el suport i acompanyament possible a aquells propietaris que vulguin mobilitzar el seu habitatge i fer que s’ocupi de nou.

D’altra banda i continuant amb aquesta política de facilitar l’habitatge, a l’antiga rectoria de Sant Privat, cedida fa una anys pel Bisbat de Girona, s’hi faran cinc habitatges de protecció oficial, en un lloc, com veiem en imatges, privilegiat però que encara té molta feina per endavant.

x