Les cases de colònies garrotxines comencen a rebre les primeres escoles

Amb el relaxament d’algunes restriccions del PROCICAT des d’aquesta setmana s’han pogut tornar a veure escoles que venen a les cases de colònies de la Garrotxa. Aquest dimecres 48 alumnes de cinquè de l’Escola La Roda de Terrassa han arribat al Rourell on s’hi estaran fins divendres.

Adrià Navarro, alumne 5è Escola La Roda Terrassa: Ens vam quedar una mica tristos l’any passat, amb la quarantena, que no vam poder fer colònies, i aquest any estàvem molt motivats, la veritat.

Gemma Flotats, tutora 5è Escola La Roda de Terrassa: Som els primers que anem de colònies. Havíem de venir l’octubre, però amb la segona onada vam decidir ajornar-ho al març. Les colònies són bàsiques pels nens, ens ho estaven demanat. Pel treball de convivència, entre ells, que es diferent a les colònies que a l’escola. Aquí a part de treballar i jugar viuen altres moments: dormir fora de casa, rentar-se les dents, menjar, anar d’excursió… tot lluny dels pares.

Des de les cases de colònies s’han cuidat de complir amb totes les mesures.

Werner Estallé, gerent casa colònies El Rourell: Hem d’entendre la casa de colònies com una extensió de l’escola, pel que fa a mesures de seguretat. Contínuament higiene de mans, mascaretes… tot.

Una de les principals preocupacions d’escoles i famílies era la disposició de les habitacions, en el cas del Rourell reduint-les a 5 o 6 persones per sala.

Des de la casa de colònies El Rourell, a la Vall d’en Bas, asseguren tenir ja algunes reserves més i preveuen bones ocupacions passada la Setmana Santa, en un sector que porta pràcticament un any aturat i que necessita reactivar-se econòmicament. De moment, en el cas concret d’aquesta casa de colònies garrotxina, seguint els protocols, de les 130 places que disposen en poden utilitzar un total de 90.

x