Esperança i bones perspectives d’aquí fins a Setmana Santa per part del sector turístic i el petit comerç a la Garrotxa

Esperança. Aquesta és la paraula que descriuria, en positiu, el sentiment del sector de la restauració i el petit comerça en aquest moment. Una esperança no tant pel què significaran a curt termini aquests relaxaments de les restriccions, sinó perquè sigui un primer pas cap a una desescalada que ha de salvar, com sigui, la Setmana Santa.

Gerard Xifra, president Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: Augmentarem molt la capacitat gràcies a l’aixecament del confinament comarcal. El problema serà la nocturnitat, que encara no ens deixen obrir. Aviam què diuen abans de Setmana Santa. Si ens deixen obrir a les tardes i vespres beneficiarem molt el què és bars, sobretot.

Els horaris de bars i restaurants no variaran respecte l’última setmana. Només podran fer esmorzars i dinars. Això sí, l’aixecament del confinament comarcal trencarà barreres i ja s’espera una forta ocupació durant els propers caps de setmana. Els restaurants, de fet, ja estan rebent alguns imputs – en forma de reserves i sol·licitud d’informació- per intuir que anirà bé.

Gerard Xifra, president Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: Des d’ahir al migdia s’ha notat un repunt, gent que s’interessa. Més sol·licituds d’informació que no pas reserves però sí que ens pregunten què podem i què no podem fer i notem un interès.

Els qui ho han notat, ja ara, d’allò més, són els allotjaments turístics. Cases rurals i edificis d’ús turístic ja estan al 80% d’ocupació per a la Setmana Santa i són optimistes a l’hora d’aconseguir el ple.

Gerard Xifra, vicepresident de Turisme Garrotxa: Esperem una Setmana Santa bona. Estem notant que veient la previsió, la gent està reservant. Els hotels encara no han notat molt el repunt, perquè primer s’omplen apartaments i habitatges d’ús turístic, que ja tenen el 80% de previsió d’ocupació.

Els qui més contents estan en aquests moments, sens dubte, amb la flexibilització de les restriccions són els petits comerços olotins. Els cap de setmana són la seva bombona d’oxigen i portaven 10 setmanes sense aire. Ara, podran obrir cada dia.

Jordi Rovira, president ACO: Els caps de setmana són molt importants per nosaltres. El coneixement d’aquestes mesures ens dona peu a ser optimistes. Serà propici que a partir de la setmana vinent podem establir un ritme de vendes que tots els comerços ja necessitem.

Els bars són el qui notaran menys els canvis en aquesta propera setmana ja que el tancament a les 17h de la tarda els impedeix treballar vespres i nits, quan més gent tenien. Per els, però, també hi ha aquesta esperança de la que parlàvem. Esperança perquè d’aquí fins a Setmana Santa, encara  s’obri més l’aixeta i puguin treballar si més no, fins l’hora del toc de queda.

x