Les Planes d’Hostoles instal·la plaques solars a l’Ajuntament i un carregador de vehicles elèctrics

Les Planes d’Hostoles fa un pas endavant en política energètica i camina ja cap a l’autosuficiència. Ho fa començant pel principi i per iniciatives bàsiques i previstes ja en el programa electoral com la col•locació de plaques solars a l’Ajuntament o la instal•lació d’un carregador per a vehicles elèctrics a la plaça del poble.


Una inversió, de moment, que puja fins als 18.000€ però que al llarg d’aquest any s’enfilarà fins a entre 60 i 70 mil euros més.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: Al llarg, posarem plaques solars en alguns dels edificis del poble. També era important tenir carregadors de vehicles elèctrics perquè hi ha gent que fa ruta en funció d’on n’hi ha i, a més, tenim veïns que ja tenen vehicles d’aquestes característiques.

Un dels projectes més importants que es vol impulsar de cara al 2022 l’Ajuntament és la instal•lació d’una caldera de biomassa per a l’escola que vingui acompanyada d’una xarxa de calor que alimenti no només el centre educatiu. Un projecte ambiciós i que està en estudi que tindria un valor de més de 100.000€.