Núria Payola: “Estic en un dels millors moments però no tinc la màxima disponibilitat de tot el que necessito per entrenar”

Un cop paït el gran cap de setmana viscut fa uns dies Núria Payola, amb tres ors i una plata als campionats d’Espanya de salvament i socorrisme i després d’acceptar matrimoni a la seva parella, el també nedador Javier Català, fa balanç del què ha estat el seu retorn a la competició. La nedadora garrotxina es mostra més que satisfeta dels resultats i la rebaixa de marca en alguna de les proves disputades, tot i les dificultats que està tenint per entrenar. Malgrat tots els impediments, assegura trobar-se en un dels seus millors moments esportius.

Núria Payola, nedadora: En un dels millors moment sí, però no m’ajuda molt el tema de la pandèmia. No tinc la disponibilitat que hauria de tenir per estar al màxim nivell. Per exemple, aquí a València totes les instal·lacions estan tancades. A nosaltres, per exemple, només ens obren la piscina una hora i mitja al dia per poder entrenar aigua. Gimnàs no podem entrenar. Està sent una mica complicat tot.

Núria Payola està establerta a Aldaia, un municipi de la comarca de l’Horta Oest amb una població similar a la d’Olot i neda pel Club Deportivo Natación Aldaia. A València hi va anar a parar per la seva parella; allà hi treballa d’entrenadora i estudia des del 2017.

Núria Payola, nedadora: Encara em queda molt per aprendre, molt per millorar i tinc ganes de seguir entrenant i anar cada vegada a més.

Núria Payola ja es prepara per l’Open Internacional del mes de maig i per arribar al millor possible a l’Europeu del setembre, que es disputarà a Castelló i on espera penjar-se alguna medalla.