Sant Joan les Fonts destinarà 40.000 euros més a ajudes a negocis afectats pels tancaments

Al ple d’aquest dijous, Sant Joan les Fonts ha aprovat per unanimitat la convocatòria i les bases d’una segona campanya d’ajuts econòmics pels negocis que han vist frenada la seva activitat a causa de les restriccions del Procicat. En total són 40.000 euros que es repartiran en cinc línies d’actuació per sectors: Els bars, cafeteries i serveis de càtering podran sol·licitar un ajut de 1.000 euros i els establiments turístics com les cases rurals, de colònies o pensions, de 1.500. Tindran accés a una subvenció de 800 euros els centres d’estètica i massatge no sanitari, els professionals de la cultura que treballin en la música i l’espectacle i els marxants.

 Anna Serra, Regidora Promoció Econòmica Sant Joan les Fonts: Aquests valors s’han calculat segons el temps que aquestes activitats han estat tancades, per exemple, tot el que té a veure amb el turisme, han estat tancats fa una setmana, per tant aquest és l’import que s’ha valorat més alt.

 

Isabel Rigat, Portaveu Sant Joan Plural: El nostre grup municipal creu ja anem tard, que aquesta ajuda fa mesos que s’hauria d’haver fet, però val més tard que mai. Vostès ens diran que ja s’han fet altres accions, però creiem que aquesta ajuda sí que implicarà un ingrés significatiu a totes les activitats que malgrat el tancament han hagut de continuar fent front a les seves despeses.

 

A l’octubre, Sant Joan les Fonts ja va destinar més de 65 mil euros en un Pla de Reactivació Econòmica per pal·liar els efectes dels primers tancaments.  Es van donar ajudes a autònoms i establiments turístics i es van crear els Vals+, per fomentar la despesa als negocis del poble entre els veïns.