Gairebé un centenar de vehicles participen en la marxa per reclamar l’amnistia dels polítics presos

Vehicles, vehicles i més vehicles adornats amb estelades i consignes per la llibertat dels polítics presos aquest diumenge a la comarca. De fet, gairebé un centenar han participat en la marxa impulsada per l’ANC, Òmnium i el CDR de la Garrotxa per exigir l’amnistia dels polítics presos. La ruta s’hauria d’haver celebrat el desembre passat, tot i que el Procicat no va permetre fer-la.

Xavier Toldrà, membre de la Junta d’Òmnium Garrotxa: A causa la covid, era absurd pensar a fer concentracions, manifestacions o altres tipus de demostracions, vam optar per anar a buscar els cotxes, que és un lloc segur. Hem recomanat que a dins només hi anessin membres de la unitat familiar.

La marxa ha arribat a Maià de Montcal cap a la una del migdia de forma puntual. En total, els vehicles han passat per 15 pobles de la Garrotxa. L’organització ha assegurat que no s’esperava una participació tan alta.

Xavier Toldrà, membre de la Junta d’Òmnium Garrotxa: Érem uns 90 cotxes, entre cotxes, motos i tractors. Bé. Jo pensava que era difícil en aquests moments moure molt a la gent, i més fer un tipus de manifestació com aquesta tampoc és gaire comú. Jo pensava si superem els 50 ja ens donarem per contents i l’hem superat amb escreix. Hem aconseguit passar per molts pobles, pràcticament per tots els de la Vall d’Hostoles i la Vall del Fluvià. Estem molt contents per tot el que hem vist.

Xavier Toldrà, membre de la Junta d’Òmnium Garrotxa, també ha volgut agrair la tasca de la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra.