El CAP Garrotxa concentrarà tota l’atenció pediàtrica

Des del passat mes de juliol, per garantir els requeriments de seguretat en relació amb la COVID-19, Salut va traslladar tota l’activitat pediàtrica al CAP d’Olot Nord, al barri de Sant Miquel, mentre que el CAP Garrotxa assumia tota l’atenció en adults. Ara, amb la recent instal·lació, dels mòduls prefabricats per a proves diagnòstiques relacionades amb la COVID-19, els dos centres assistencials olotins poden tornar a recuperar l’activitat assistencial d’abans de la pandèmia.


Salut, ha posat de manifest que la unificació de la pediatria i la potenciació del treball en equip ha permès incrementar l’eficiència de les visites, de manera que la direcció de l’Equip d’Atenció Primària d’Olot, en coordinació amb l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa, ha optat per traslladar tota visites a infants de 0 a 14 anys al CAP Garrotxa situat al passeig de Barcelona.

Josep Lluís Nicolau, director de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a la Garrotxa: La tenim tota unificada perquè hem vist que tenir tots els pediatres en un mateix centre és molt més eficient i a l’hora de fer les visites ens va molt més bé.

El retorn de la pediatria al CAP Garrotxa, que descongestionarà l’activitat al Consultori Local Olot Nord, permetrà la creació d’una nova unitat bàsica assistencial per a adults en aquest consultori el mes que ve. Es tracta d’un nou equip format per un professional de medicina i un d’infermeria.

Josep Lluís Nicolau, director de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a la Garrotxa: Nosaltres agafarem a 1500 persones del CAP Garrotxa, s’han seleccionat per franges d’edat i per carrers propers. Es trauran del CAP Garrotxa i es reubicaran al CAP de Sant Miquel.

Aquest consultori atén, en aquests moments, una població de 5.800 persones, i la població pediàtrica de referència de la ciutat és de 5.500 usuaris.