Josep Estudis, primer vacunat a la Garrotxa: “Al principi estàvem amoïnats, acostumats a sortir, i haver-nos de quedar aquí tancats i sense visites”

Josep Estudis, resident Edat 3: Al principi estàvem una mica amoïnats, acostumats de sortir, quedar-nos aquí tancats i sense visites, vam passar una temporada una mica així, perquè amb la gent gran, és una mica complicat. Estàvem una mica separats, ens van separar una mica, ja ens relacionàvem, però al principi era diferent.


Així recorda en Josep Estudis, de 76 anys, els primers dies de la pandèmia a la Garrotxa. D’un dia per l’altre, els usuaris de les residències de gent gran van haver de deixar de sortir, allunyar-se dels seus i adaptar-se als estricte protocols que marcava el Departament de Salut. En molts casos, els professionals sanitaris han estat com una segona família per a ells.

Josep Estudis, resident Edat 3: Vam trobar-ho una mica llarg tot, però la germanor aquí sempre ha estat bona, tant els residents, com els cuidadors, molta amistat.

Edat 3 d’Olot és una de les poques residències garrotxines que ha aconseguit mantenir el virus fora de les seves parets, per això va ser la primera on va començar a administrar-se la vacuna de Pfizer contra la COVID-19. Els primers en rebre-la van ser l’Àstrid, infermera de la residència, i en Josep.

Josep Estudis, resident Edat 3: Emocionant perquè ja va sortir una vacuna, i els d’aquí vam ser els primers de vacunar-nos, va ser un pas endavant.

 Aquest pas endavant permet a les residències afrontar el seu dia a dia amb més tranquil·litat, tot i els cribratges periòdics i les mesures que encara queden. Als avis, també els ha tornat una petita part de la rutina que tenien quan fa un any, el virus va canviar les seves vides.

 Els que podem caminar, que no som gaires, sortim a passejar i a parar el sol. Voltar una mica, al Firal, els dilluns, que hi ha mercat, i anar-nos recuperant.

 

 

 

x