Sadernes es prepara per evitar les aglomeracions amb l’aixecament del confinament comarcal

Aquestes són imatges d’aquest cap de setmana. Gent d’Olot o de Montagut, per exemple, tranquil·lament visitant l’Alta Garrotxa per fer una caminada.

Aquest dilluns, però, s’aixeca el confinament comarcal, i de ben segur que dissabte vinent la imatge no serà la mateixa, veurem aquest aparcament ple i començaran les actuacions per evitar aglomeracions, incivisme i males conductes. Des del Consorci de l’Alta Garrotxa tenen clar que hi haurà vigilància, la mateixa que es va dur a terme l’estiu passat, amb controls i informadors. De la mateixa manera, però, també tenen clar que hi haurà comportaments que no es podran evitar i apel·len a la responsabilitat ciutadana.

Santi Reixach, president del Consorci de l’Alta Garrotxa: Tornarem a fer el que vam fer l’any passat, no podem fer gaire més però estem rumiant més alternatives. La gent ha d’entrendre que si l’informador els hi diu que l’aparcament és ple, hi hauran de tornar un altre dia, que no pot ser. Evidentment volem que vingui gent de fora, però s’ha de ser racional perquè els que venen, si hi ha massa gent, tampoc en gaudeixen.

D’altra banda el relaxament de les mesures conviurà des d’avui amb l’inici de la regulació de l’accés motoritzat a la pista de Sadernes, que serà permanent durant les 24 hores del dia i tots els dies de la setmana. Aquesta restricció de pas s’allargarà fins al 2 de novembre. El tancament es portarà a terme mitjançant una senyalització informativa adequada, per tal que els usuaris tinguin coneixement de la restricció de pas. Només podran accedir a la zona central els vehicles autoritzats, mentre que la resta d’usuaris hauran d’estacionar el vehicle a l’aparcament de Sadernes. Complementàriament, durant l’època de més afluència, es posarà en marxa un Servei d’Informació per atendre els visitants, així com un servei de Guarderia rural, tenint en compte que l’estiu va anar com va anar i es va complicar, la Setmana Santa d’enguany es preveu moguda.

El Consorci està treballant per disposar de mesures alternatives en cas de repetir-se els episodis de massificació i congestió de la xarxa viària produïts l’estiu passat. Tot i així, és una tasca laboriosa i amb moltes limitacions, tal i com ha explicat, ho vèiem en imatges, el president del Consorci Santi Reixach, al programa l’Alcalde Respon amb l’Eduard Llinàs, que podran veure aquest vespre.