Turisme Garrotxa celebra les bones perspectives però demana responsabilitat

Des que es va anunciar l’aixecament del confinament comarcal, en aquest hotel del centre d’Olot no ha parat de sonar el telèfon. Van obrir al desembre, però encara no han pogut treballar a ple rendiment. Aquest dilluns ja hi han arribat els primers visitants, i la nova situació permet als establiments turístics encarar la primavera amb més optimisme.

 

Santi Arnedo, Olot Centre: Ja tenim turista de Barcelona i rodalies, que venen a passar tres dies. Aquesta setmana tenim la meitata reservat, Setmana Santa està ple, és un canvi radical.

 

Turina Serra, gerent Turisme Garrotxa: El sector necessitava una obertura, una oxigenació, i per tant, ha anat bé.

 

Les bones perspectives han tornat també a nivell comarcal. L’interès per venir a la comarca s’ha notat amb l’augment de les visites al web de Turisme Garrotxa, que ja s’està traduïnt en reserves.

 

Turina Serra, gerent Turisme Garrotxa: La previsió és molt bona, estem en un 75% que sempre acaba essent molt més perquè hi haurà reserves d’última hora, dependrà de com van millorant les mesures si milloren, o per exemple si els restaurants poden obrir unes hores al vespre, la gent també s’animarà més i augmentarà.

 

Alhora, però, cautela al territori, que no vol que es repeteixin les aglomeracions d’aquest estiu en espais com el Puigsacalm, l’Alta Garrotxa o la zona central del Parc Natural. Per això el Parc Natural i diferents municipis ja estan treballant en mesures de regulació.

 

Turina Serra, gerent Turisme Garrotxa: Tindrem una reunió amb el Parc Natural aquesta setmana, i amb diferents municipis, per veure les mesures que s’estableixen dins el parc, s’està intentant posar vigilància a les rotondes, coordinar molt bé totes les oficines de turisme, i dirigir els visitants, perquè el que volem és que la visita sigui de qualitat.

 

Turisme Garrotxa creu que la responsabilitat col·lectiva serà clau perquè no s’hagi d’anar enrere, i el sector pugui remuntar.

 

Turina Serra, gerent de Turisme Garrotxa: El que demanem és que tant el visitant com la gent de la Garrotxa siguin responsables amb totes les recomanacions que hi ha, i intentar que tot això no empitjori.