Dos artistes garrotxins, seleccionats per presentar les seves obres a Corea del Sud

Enric Rubió i Enric Colldecarrera han estat seleccionats per presentar les seves obres al museu Hoegeumgong Theme Museum, a Corea del Sud. Han estat 30 artistes del món els que han estat escollits, 18 dels quals són de nacionalitat espanyola. Ambdós artistes presents són garrotxins, aconseguint representar artísticament la comarca garrotxina.

Enric Rubió, pintor: “Em van comentar que la meva obra donava el perfil per a poder presentar-lo dins aquest museu coreà. Vaig haver d’enviar tota la documentació, amb la corresponent biografia personal i currículum artístic per tal que, finalment, em donessin  una resposta. Al final fou que si. Aquesta exposició s’anomena “Peace Again”, representa la Pau després de la pandèmia, i suposo que m’han escollit perquè aquest quadre transmet calma i, també, quietud”.

En el cas de la obra d’Enric Colldecarrera anomenada “Camins cap a la pau”, presenta una pintura abstracte amb un gran rerefons simbolista que encapçala unes línies i tonalitats diverses, mostrant els dos camins diferenciats.

Enric Colldecarrera, pintor: “Vaig presentar un paisatge dins l’abstracció que representen els dos camins cap a la Pau. Un d’aquests representa la pandèmia, la línia que actualment estem vivint i, per sobre d’aquesta, hi és present el futur que ens espera, el camí de la pau. No deixa de ser un paisatge, doncs hi són representats, per exemple, el Sol, de color negre, i també els núvols, amb una tonalitat blava”.

Les obres dels pintors garrotxins i les 28 obres restants, seran presentades en vàries exposicions del país sud coreà i amb l’edició d’un catàleg llibre. Aquesta exposició a Corea del Sud presenta nous camins i oportunitats per donar a conèixer les seves obres, doncs és un pas